Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye ve ABD Açıklamaları

Şam rejimine: Kırgınlığı aşalım

NATO Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Açıklaması

ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleştirilen NATO Zirvesi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Esed’e yönelik çağrısını yinelerken, “Sayın Esed’e ya ülkeme gel ya da üçüncü bir ülke ortamında görüşelim” dedi.

Erdoğan, Dışişleri Bakanı’nı konuyla ilgili görevlendirdiğini belirterek, “Bu dargınlığı, kırgınlığı aşarak yeni bir süreci başlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, Suriye’deki durumun Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişteki gibi düzeyine getirmeyi arzuladıklarını vurguladı.

ABD dönüşü uçakta Suriye Devlet Başkanı ile bir görüşmeyi değerlendiren Erdoğan, “Suriye’den ülkemize 3 milyondan fazla mülteci geldi. Biz Esed ile ailece görüşüyorduk. Şu anda Esed Türkiye ile ilişkileri düzeltme adımı atarsa biz de ona karşı aynı yaklaşımı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda ABD’deki başkanlık seçimleriyle ilgili de görüşlerini paylaşan Erdoğan, “Biz buradaki yarışın tarafı değiliz. Amerika’daki halkın ve eyaletlerin vereceği kararın önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye olarak, Amerikan delegesinin kararına saygı göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Hürriyet