Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Atama Kararları

Son dakika... Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yeni atamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzasıyla Yapılan Atama Kararları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan kararlar doğrultusunda bir dizi atama gerçekleşti. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Bursa Valisi Mahmut Demirtaş atanırken, Bursa Valiliği’ne ise Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız getirildi. Ayrıca Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in emekliliği yaş haddinden dolayı gerçekleşirken, yerine Orgeneral Ali Çardakçı atandı.

Ayrıca, Hırvatistan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Göç Politikaları ve Vize İşlemleri Genel Müdürü Hayriye Nurdan Erpulat Altuntaş’ın atanması karara bağlandı.

Atama kararları kapsamında Jandarma Genel Komutanlığına mensup 1 Korgeneral, 2 Tümgeneral, 3 Tuğgeneral ve 16 Albayın bir üst rütbeye terfi ettiği aktarıldı. Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup 83 general ve albayın görev yerlerinin ve pozisyonlarının değiştiği belirtildi. Benzer şekilde, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda da 1 Tümamiral, 1 Tuğamiral ve 1 Albayın terfi ederken, 5 Amiralin görev yerlerinin değiştiği detayları paylaşıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Aydın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Karaman, Kütahya, Niğde, Sinop ve Yalova İl Emniyet Müdürlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındığı ifade edildi. Bu kapsamda yapılan atamalar detaylı olarak şu şekilde gerçekleşti:

  • Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ali Haluk Karakuş,
  • Aksaray İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Bekir Demir,
  • Amasya İl Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ayhan Saraç,
  • Ve diğerleri…

Ayrıca, 13 üniversiteye rektör ataması da yapıldı. Atamalar şu şekilde gerçekleşti:

  • Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Adnan Sözen,
  • Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Necdet Ünüvar,
  • Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu,
  • Ve diğerleri…

Toprak Mahsulleri Ofisi, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda açık bulunan pozisyonlara da atamalar yapıldığı belirtildi. Yapılan atamaların detayları için resmi açıklamaları bekleyebilirsiniz.