Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çağrısı: Birlik ve Toplumsal Dayanışma Önemli

Son dakika: "Cinayet üzerinden siyaset saygısızlık"... Erdoğan: Masum yavrumuzun hesabı sorulacak, Narin için her türlü adım atılacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’deki mazlumlar için dualarımızı gönderiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada “Bu güzel gecenin başta Gazze’deki mazlumlar olmak üzere yeryüzünde ölümle zalimle boğuşan kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum” dedi. Erdoğan, Hz. Peygamberin en güzel örnek olduğunu vurgulayarak, “Hz. Ayşe validemiz peygamberimizi ‘Yürüyen Kur-an’ olarak nitelendirmiştir” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler verirken, “Bizim önderimiz de liderimiz de sadece odur. Rabbim bizlere Resulullah’ın izinde yürümeyi onun örnek ahlakıyla ahlaklanmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Toplum çürürse devlet zeval görür” uyarısında bulunarak güçlü bir toplumun temelinde güçlü şahsiyetlerin olduğunu vurguladı.

Son olarak Erdoğan, “Bir olmanın birlik olmanın mümin gönüller olarak vahdet olmanın sırrına bir kez daha ereceğiz. Efendimizin kılavuzluğunda şahsiyetimizi yeniden inşa edeceğiz” diyerek Diyanet mensuplarına başarılar diledi ve toplumsal dayanışma çağrısında bulundu. Bölücü terör örgütlerine ve marjinallere karşı birlik olunması gerektiğini belirterek, adaletin herkese ulaşması için hukuk çerçevesinde adımlar atacaklarını ifade etti.