Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin ve Kudüs Konusundaki Net Duruşunu Destekleyen AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Açıklama

Çelik: Cumhurbaşkanımız Filistin’in en güçlü savunucusudur

AK Parti Sözcüsü: Cumhurbaşkanımız Filistin ve Kudüs Meselesinde Net Duruşunu Koruyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin ve Kudüs konularındaki sağlam duruşunu vurguladı. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze’ye yönelik İsrail saldırganlığının durdurulmasına yönelik yürüttüğü diplomasi ve çabalarını tüm dünyanın takdir ettiğini belirtti. Ömer Çelik’in açıklamasından satırbaşları şu şekilde:

Cumhurbaşkanımızın 7 Ekim’den bugüne Gazze’ye yönelik İsrail saldırganlığının durdurulmasına yönelik yürüttüğü diplomasi ve her alandaki üstün gayreti tüm dünyanın malumudur. Cumhurbaşkanımız toprakları ve hakları için direnen Filistinlilere terörist diyenlere karşı çıkarak, bu tutumunu en üst seviyede, dünya liderlerinin gözü önünde kayda geçirmiş yegane liderdir.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin konusundaki kararlı tavrının, bazı çevreler tarafından eleştirilere maruz kaldığını ancak Erdoğan’ın bu konudaki tutumundan asla vazgeçmediğini vurguladı. Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin davasını milli siyasetin temel unsurlarından biri olarak gördüğünü ifade etti:

“Cumhurbaşkanımızın Filistin konusundaki tutumuna ilişkin saldırılar mesnetsiz, haksız, izansız ve hukuksuzdur. Cumhurbaşkanımız yüce milletimizin ve küresel vicdanın sesi olarak Filistin davasının ve Gazzeli mazlumların en güçlü savunucusu ve destekçisidir.”

Ömer Çelik’in açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin meselesindeki net duruşunu koruyarak, Filistinlilerin haklarını her platformda savunmaya devam ediyor.