Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran, Hollanda, Özbekistan ve Kırgızistan Liderleri ile Yaptığı Görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran, Hollanda, Özbekistan ve Kırgızistan Liderleriyle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ve İran ikili ilişkileri, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve bölgedeki insani durum ele alındı. Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Gazze’de ateşkes kararının önemine vurgu yaparak, “El Fetih ve Hamas’ın bu süreçte birlik içinde hareket etmesi gerektiğini” belirtti.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Erdoğan, Türkiye ve Hollanda ikili ilişkilerini ele aldı. Erdoğan, NATO Genel Sekreteri adayı olan Rutte’ye Türkiye’nin beklentilerini iletti. Yeni Genel Sekreterin terörle mücadele, İttifak’ın birliğini güçlendirmesi ve NATO’nun temel değerlerine bağlılık konusunda ikna edici taahhütler vermesi gerektiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin bu konudaki kararını “stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğini” söyledi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkiler ve küresel konular ele alındı. Erdoğan, Türkiye’nin demokratik olgunlukla gerçekleştirdiği yerel seçim nedeniyle tebriklerini ileten Mirziyoyev’e teşekkürlerini iletti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile de bir telefon görüşmesi yapan Erdoğan, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldı. Türkiye’deki yerel seçimler nedeniyle tebriklerini ileten Caparov’a teşekkürlerini ileten Erdoğan, bölgedeki işbirliğinin devamını vurguladı.

İstanbul’da 31 Mart 2024 Seçim Sonuçları Açıklandı

İstanbul’da 31 Mart 2024 Seçim Sonuçları

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında İstanbul’da toplam 11 milyon 314 bin 516 seçmen sandık başına gitti. İstanbul’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti’nin adayı Buğra Kavuncu, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Mehmet Altınöz, Saadet Partisi’nin adayı Birol Aydın ve DEM Parti’nin adayı Meral Danış Beştaş’ın da aralarında bulunduğu toplam 22 parti adayı ile 27 bağımsız aday yarıştı.

Saat 22.00 itibariyle İstanbul’daki sandıkların yüzde 70’i açıldı. İstanbul’un ilçelerindeki son durum şu şekilde:

  • CHP’nin kazandığı belediye sayısı:
  • AK Parti’nin kazandığı belediye sayısı: