Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM Konuşması özeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kriminal tipler sokakta dolaşmamalı, tutukluluk suçla orantılı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TBMM’nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı’na İlişkin Konuşması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, TBMM’nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın, siyasi partilere, milletvekillerine ve Meclis çalışanlarına hayırlı olmasını diledi. Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketine değinen Erdoğan, “Bosna Hersek’te yaşanan selde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Erdoğan, AFAD, Kızılay ve TİKA’nın harekete geçtiğini, yaraların sarılması için gerekenin yapıldığını ve yapılacağını belirtti.”

Erdoğan, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Bosna Hersek’e gittiğini hatırlatan Erdoğan, ‘Bosnalı kardeşlerimizi bugüne kadar olduğu gibi Allah’ın izniyle bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Merhum Aliya’nın son nefesini vermeden hemen önce hastane odasında elimizi tutarak bizlere bıraktığı emanete en güzel şekilde sahip çıkmayı sürdüreceğiz.’ değerlendirmesinde bulundu.”

Erdoğan, “Hayatını kaybeden Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan’ın, Türkiye’ye ve Türk milletine kıymetli hizmetler yaptığını, Milli Görüş Hareketi’nin çınarlarından olduğunu ifade etti. Beyefendi kişiliği, mütevazi tavrı, alicenaplığı, çalışkanlığı ve davasına olan sarsılmaz bağlılığıyla Kutan’ın her zaman hayırla anılacağını söyleyen Erdoğan, Kutan’ı, özlemle ve şükranla yad edeceklerini dile getirdi.”

Erdoğan, “6-8 Ekim olaylarında rolü olanlar hak ettikleri cezalara çarptırılmıştır” ifadesiyle devam ederek, “Dün, 6-8 Ekim olaylarının 10’uncu yıl dönümüydü. Kobani bahanesiyle kışkırtılan bu menfur olaylarda 2 emniyet görevlimiz şehit oldu, 35 kişi hayatını kaybetti, 435’i sivil, 326’sı güvenlik görevlisi 761 insanımız da yaralandı. Bugün malum çevreler tarafından hala demokratik bir eylem gibi lanse edilen olaylar sonucunda çok sayıda ev, iş yeri, okul, Kur’an kursu, kütüphane, kültür merkezi, müze ve yurt binası zarar gördü.” şeklinde konuştu.”

Erdoğan, “Suriye’de yaşananların ve mahkeme sürecinin 6-8 Ekim olaylarının nasıl bir tertip olduğunu ortaya çıkardığını vurgulayarak, ‘Fakat, o dönem emperyalistlerin bölgesel planlarına alet olanlar bu olaylarla yüzleşme cesaretini halen gösteremedi. Keza 6-8 Ekim olaylarına sırf oy uğruna şaşı bakan devrin CHP yönetimi de bundan dolayı henüz nedamet getirmedi.” diye konuştu.

Erdoğan, “Demokratik siyasette şiddete ve teröre asla yer olmadığını herkesin anlaması gerektiğinin altını çizdi. ‘Bir elinde silah tutarak siyaset yapılmaz” diyen Erdoğan, şiddetin hak arama yolu olarak görülmesiyle de siyaset yapılamayacağını belirterek, “Türkiye Yüzyılı’nda, şiddetle arasına mesafe koyan anlayışa elbette yer vardır ama sırtını dağa yaslayan terör siyasetine asla ve asla yer yoktur.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Yeni yasama yılında siyasette farklı bir üslup ve söylem görmeyi istediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Bölgemizin de içinde bulunduğu atmosferi düşünerek, daha fazla konuşmaya, daha fazla uzlaşıya, diyalog zeminini daha fazla genişletmeye ihtiyacımız olduğu kanaatindeyiz. Milletin faydasına olacak hiçbir konuda diyalogdan kaçınmayız.”

Erdoğan, “Milletin güvenliği için tüm tedbirleri alıyoruz” sözleriyle devam ederek, “7 Ekim 2023’te İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırıların birinci yıl dönümünü geride bıraktıklarını belirtti. İsrail’in 7 Ekim’den beri Gazze, Batı Şeria ve son olarak Lübnan’da gerçekleştirdiği katliamlarda 50 bin kişinin şehit edildiğini; Gazze’de 1,9 milyon, Lübnan’da da 1,3 milyon insanın yerlerinden edildiğini belirten Erdoğan, ‘Gün geçtikçe katliamın maddi ve manevi faturası kabarıyor.” şeklinde konuştu.