Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yeni Kabinesi, Görevlendirmeler ve Beklentiler

Yeni kabinenin şifreleri! 2 isim dışında tüm bakanlar sil baştan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde kabinesini yeniledi. Mevcut sisteme göre takvim işliyor ve bu nedenle 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili adayı olarak gösterilmeyen Akif Çağatay Kılıç ve Yılmaz Tunç, kabinede yer aldı. Kılıç, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın boşalttığı Dışişleri Bakanlığı koltuğuna otururken, Tunç ise Adalet Bakanı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinden bir isim olan Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine yeniden getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, pandemi döneminde gösterdiği özenli ve güvenilir tavrı nedeniyle koltuğunu korudu. Milli Savunma Bakanlığı’na Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler getirildi. İçişleri Bakanlığı’na atanan Ali Yerlikaya, sakin tavrı ile öne çıkıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda ise, Avrupa Parlamentosu’nda başörtülü ilk kadın milletvekili olan Mahinur Özdemir görevlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinesinde beklentilerin aksine İbrahim Kalın MİT Başkanlığı’na değil, yakın çalışma ekibinde olduğu bilinen Akif Çağatay Kılıç Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü’ne getirildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, eğitim camiasının başına geçti. Adalet Bakanı ise TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç oldu.

Kabinede yapılan yenilikler ve atamalar, ülkede birçok sorunun çözümüne katkı sağlama hedefiyle gerçekleştirildi. Bu yeni kabine ile birlikte Türkiye, daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek.