Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Ekonomik Durumu Değerlendirmek İçin Toplanacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor... İşte gündem maddeleri: Zam oranları ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 3 haftalık bir aranın ardından toplanmaya hazırlanıyor. Beştepe’deki toplantının ana gündemi, ülkedeki ekonomik gelişmeler olacak. Kabine üyeleri, enflasyon ve yüksek fiyatlarla mücadele için alınacak ek tedbirleri değerlendirecek.

Memur ve emeklilerin zam beklentisi, yakın tarihte Meclis’e sunulacak bir düzenleme ile karşılanacak. En düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek ve diğer memur maaşları, görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli olarak artırılacak. Zam oranları, altı aylık enflasyona ek olarak refah payıyla belirlenecek. Bu teklif metni, ekonomi yönetimi tarafından hazırlanacak ve Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

Toplantıda, Türkiye’den NATO vizesi bekleyen İsveç’teki Kur’an-ı Kerim’in yakılması olayı da ele alınacak. Ankara’nın, bu saygısızlığa izin veren İsveç yönetimine karşı atacağı diplomatik adımlar tartışılacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı NATO liderler zirvesi için Litvanya’da yapılan hazırlıklar da gündeme gelecek.

Fransa’daki sokak olayları ile Türkiye’nin içeride ve sınır ötesinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonları da Kabine toplantısında değerlendirilecek. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yapacak.