Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Gündemde

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: İşte masadaki başlıklar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yoğun Gündemle Toplanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda Filistin konusu başta olmak üzere, Orta Doğu’daki gelişmeler ele alınacak. Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye’nin şehit edilmesi, Tahran-Tel Aviv hattındaki gerginlik ve İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları bölgedeki tansiyonu yükseltti.

Toplantıda soykırımcı Netanyahu yönetiminin bölgeye yayılma girişimlerine karşı izlenecek yol haritası üzerinde durulacak. Filistinlilere acil insani yardım ulaştırılması ve uluslararası baskının artması için adımlar atılacak.

Terörle Mücadele Gündemde

Toplantının bir diğer önemli konusu terörle mücadele olacak. Türkiye’nin özellikle Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları ele alınacak. Ayrıca Şam yönetimiyle yeniden diplomatik ilişkilerin tesisine yönelik çalışmalar değerlendirilecek.

Ekonomideki Son Durum Değerlendirilecek

Kabine toplantısında Orta Vadeli Program ve 12’nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum da ele alınacak. Enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye dair alınabilecek tedbirler ve ekonomik iyileşmeler üzerinde görüşmeler yapılacak.