Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplandı: Lübnan’a Saldırılar ve Ekonomi Gündemde

Kabine bugün toplanacak... İşte kritik başlıklar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 Haftalık Aranın Ardından Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de gerçekleşen toplantıda öne çıkan konu, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları oldu. Hizbullah lideri Nasrallah’ı öldüren Netanyahu yönetiminin bölgedeki savaş stratejisi ele alındı ve Türkiye’nin bu duruma karşı atacağı adımlar tartışıldı. Gazze’de ateşkes için uluslararası alanda İsrail’e baskı uygulanması konusu da toplantıda değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdiği görüşme, kabul, temas ve ziyaretleri hakkında Kabine üyelerine bilgi vermesi bekleniyor. Ayrıca, 1 Ekim itibarıyla başlayacak yeni yasama yılına dair hazırlıklar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine getirilecek düzenlemeler ve Siber Güvenlik Başkanlığının kurulması ile yeni sivil anayasa çalışmaları ele alındı.

Ekonomi başlığı altında ise Orta Vadeli Program kapsamındaki hedefler gözden geçirilirken, enflasyonun tek haneye düşürülmesi için yol haritası belirlendi. Yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı ile terörle mücadele konuları da toplantının gündemini oluşturdu. Yurt içi ve sınır ötesinde devam eden terör operasyonlarının son durumu da Kabine tarafından değerlendirildi.