Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Üst Kademe Kamu Yöneticiliklerine Atamalar Yapıldı

Üst Kademe Kamu Yöneticiliklerine yapılan atamalar Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı tarafından yayımlanan Kararnameye göre, Üst Kademe Kamu Yöneticiliklerine atamalar yapıldı. Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yapılan atamalar şu şekildedir: Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığına Hafız Osman Şahin, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Şaban Kondi, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Sedide Akbulut, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Remzi Bircan, Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü’ne Cafer Tayyar Doymaz, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne Mahmut Özdemir, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne Akif Pusmaz, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Bünyamin Kahraman, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na Hasan Güçlü, Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Mustafa Irmaklı ve Diyanet Akademisi Başkanlığı’na Enver Osman Kaan atanmıştır.

Aynı Kararnamede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevine İsmail Ertüzün atanırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda Enerji İşleri Genel Müdürlüğü’ne Ahmet Özkaya, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne Arslan Narin, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne Vedat Yanık, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Muharrem Kiraz atanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda da bazı atamalar yapılmıştır: Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne Halil İbrahim Topçu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne Ali Karagöz, Öğretmen Yerleştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’ne Cevdet Vural, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Emir Hasan Arslantaş atanmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak Bedri Tan Sağtürk görevlendirilirken, Milli Savunma Bakanlığı’nda Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü olarak Ali Köse atanmıştır.

Ayrıca, Devlet Denetleme Kurulu üyeliklerine, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Murat Selim Aydemir ve Emin Sadık Aydın atanmıştır.