Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Gençler Öncelikli Hedef Haline Geldi

İkinci turda taktik savaşları... Gözler 9.5 milyon oyda

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 28 Mayıs’taki ikinci tur öncesinde, her iki lider de gençlere ilk mesajlarını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere hitaben, “Sizlerle gurur duyuyorum. Sizler umudumuzsunuz, gözbebeğimizsiniz, aydınlık yarınlarımızın teminatısınız” dedi ve “Lütfen hayallerinizi kimseye izin vermeyin” diye ekledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise, “Yaşama sevinciniz çalındı. Oysa gençlik kaygısızlıktır. Farkında mısınız? Gençliğiniz bir daha gelmeyecek” diyerek gençleri öncelikli hedefi haline getirdi.

Ancak her iki liderin de ikinci turda büyük bir sınavı var. Mevcut seçmenlerini korurken, oy kullanmamış seçmenleri de sandığa taşıyabilmek için kıyasıya bir mücadele verecekler. Cumhurbaşkanı Erdoğan bile “göçmen seçmen” endişesini ifade ederken, Kılıçdaroğlu ise özellikle kırgın ve yılgın seçmenlerle baş etmek zorunda kalacak.

Bu süreçte ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın kimi tercih edeceği de büyük önem taşıyor. Oğan tarafından yapılan terörle mücadele ve sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi çağrısının yankı bulduğu belirtilirken, her iki lider de Oğan ile görüşmeye hazırlanıyor.

Etkin bir seçim kampanyası yürütmek için liderlerin büyük mitingler planlamadığı ve kampanyalarını özellikle deprem bölgesi gibi stratejik noktalara ziyaretlerle yürütmeyi tercih ettiği belirtiliyor. Her ne kadar liderler farklı stratejilerle hareket etse de, genç seçmenlerin her iki lider tarafından da öncelikli hedef haline getirildiği gözlemleniyor.