Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan Seçim Sonuçları ve Görüşme Konusunda Açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: İkinci tur bizim için daha kolay olacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, A Haber’de verdiği canlı yayında soruları yanıtladı. Kalın, seçim sonuçları ve diğer konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sözcü, “Bu açıklamalardan öfke görüyorum. Ekranlarda bağırıp çağırmak yerine seçmeni ikna etmeye çalışırsınız. Millet İttifakı’nın sözcüsü konumunda olan siyasiler, gazeteciler o gece öyle bir tavır ve tutum içerisinde olanlar sosyal medyada kendilerini gülünç durumuna düşürdüler.” dedi.

Kalın, ikinci tur seçimlerinin daha kolay olacağını zira oy farkının kapanmayacağını düşündüğünü söyledi. “Ama fark o kadar büyük ki meşruiyeti sorgulanamaz. Yaklaşık 5 puanlık fark var.” diye ekledi.

Sözcü, Sinan Oğan ile görüşme konusunda da açıklama yaptı. “Sinan Bey’in geldiği siyasi geleneğe baktığınızda pozisyon Cumhur İttifakı’na daha yakın olduğunu biliyorum. Kendisiyle şahsi tanışıklığım da vardır.” dedi ancak görüşme konusunda henüz bir planlama olmadığını belirtti.

Sözcü, anket sonuçlarına da değindi. “Bu tablo neticesinde milleti aşağılayan, cahil, gerici aydınlanmamış halkın tercihi budur, ne haliniz varsa görün” tavrının son günlerde nasıl gerçekleştiğini gördük. Bunun elit olmadığını söyleyen Sözcü, deprem bölgesindeki çalışmalara da değindi.

Son olarak Sözcü, batı ile ilişkilerde batının taleplerinin yerine getirilmesi istendiğini ancak Türkiye demokrasisinin güçlenmesinin önemli olduğunu söyledi. “Sağcısı solcusu tüm vatandaşlarımız buna yek vücut karşı durmalarıdır.” diye ekledi.