Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanları İş Birliğinde Buluştu

CHP'li büyükşehir belediye başkanları İstanbul'da bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup Büyükşehir Belediye Başkanları, yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen programda bir araya geldi. İstanbul Planlama Ajansı kampüsündeki basına kapalı çalıştay öncesinde Zeybek ve İmamoğlu, basın açıklaması yaptılar.

Başkanlar Toplum Borçlarını Farkındadır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kesimi zafere taşıyanlara borçlu olduklarını belirterek, “2019 seçimlerinden kısa bir süre sonra pandemi dönemine girdik. Büyük bir dayanışma örgütlenmesi gerekiyordu. Zamanın şartları, bizi ‘dayanışma belediyeciliği’ yapmaya mecbur bıraktı. Şimdi milletçe ekonomik krizle yüzleşiyoruz. Yeni yoksullaşan orta sınıfların çoğunluğu bizim yönettiğimiz büyükşehirlerde yaşıyor. Bizi seçimlerde zafere taşıyanlar, tam da bu kesimlerdir. Borcumuzu farkındayız.” dedi.

Farklı Partilerin İş Birliklerine Hazırız

İmamoğlu, diğer partilerin belediye başkanlarını iş birliğine davet ederek, “Amacımız, bütün belediyelerimizin başarılı olmasıdır. Bizler, farklı partilerden belediye başkanlarıyla kurduğumuz iletişim ve iş birliğini sürdüreceğiz, gerektiğinde daha da güçlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Köylerde Yaşayan Yurttaşlara Destek Projesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise köylerde yaşayan vatandaşları üretime teşvik ettiklerini belirterek, “Şimdi artık bütün büyükşehir belediyelerimizin ortak bir sorumluluk alanı olarak da üretimi desteklemek ve köylerde yaşayan yurttaşlarımıza destek olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Emekli Halk Kart’ı Tanıttı

Zeybek, ekonomide politika değişikliğine gidileceğini belirterek, “Emekli Halk Kart’ı uygulamasıyla emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlıyoruz. Ülkedeki yanlış ekonomik politikaların bedelini emekli ve alt gelirli grupların üzerine yeni vergilerle yapılacak politikalarla çıkarmak kabul edilemez.” dedi.

Ekonomik Politikanın Bedelini Belediyeler Ödüyor

Zeybek, belediyelerin uğradığı gelir kesintilerine de değinerek, “Ekonomik krizin en çok hissedildiği dönemde gelir kaynaklarına yapılan kesintilerin oranı çok yüksek. Belediyelerin, özellikle devraldığı ağır borç yüklerini tahsilatla hızlıca ödemesi anlaşılmaz.” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın açıklamasının ardından belediye başkanlarına İPA Yerleşkesi hakkında bilgi verdi.