D-100 Karayolunda Otobüs Saldırısı: Şüpheli Açıklama Sonrası Serbest Bırakıldı

Tokat’ta yolcu otobüsüne tüfekli saldırı: 1 gözaltı

D-100 kara yolunda, Hacıpazarı köyü yakınlarında dün akşam saat 19.30 sularında ilginç bir olay meydana geldi. Sadece seyahat etmek için otogardan İstanbul’a giden Hakan Başara’nın yönetimindeki 60 KL 017 plakalı yolcu otobüsüne, bilinmeyen bir kişi veya kişiler tarafından tüfekle ateş açıldı. Bu saldırı sonucunda otobüsün motor kısmında bulunan kapak, saçmalarla delindi ve aracın mazot filtresine hasar verildi. Şans eseri, otobüs şoförü yaklaşık 300 metre sonra aracı durdurmayı başardı.
Jandarma ekipleri, olay yerine ihbar üzerine sevk edildi ve olayın araştırılması için çalışmalara başladı. Otobüste yaklaşık 1 saat bekleyen yolcular, şirket tarafından gönderilen başka bir otobüsle İstanbul’a ulaştırıldı.
Jandarma ekipleri, D-100 kara yolunda yapılan arama sonucunda 3 tüfek kartuşu buldu. Otobüse ateş eden kişinin ya da kişilerin tespit edilmesi için başlatılan soruşturma kapsamında, 19 Kasım tarihinde aynı şirkete ait başka bir otobüste şoförlerle yaşanan bir sözlü tartışma sonrası kavga çıktığı ve bir kişinin bıçakla aracın lastiğini patlattığı iddia edilen A.A. isimli şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalar sonucunda, farklı bir adresten 1 adet av tüfeği ele geçirildi ve A.A.’dan el swap örneği alındı. A.A., ifadesinde otobüse ateş etmediğini belirterek serbest bırakıldı.
Jandarma ekiplerinin soruşturma çalışmaları ise hala devam etmektedir.