Davutpaşa’da Şiddetli Patlama Mahalleyi Sarsıntıya Uğrattı

Esenler'de rögarda patlama: Binanın duvarı yıkıldı

Olay, Davutpaşa Mahallesi’nde Patlama Sesleriyle Uyandı

Davutpaşa Mahallesi Semerkand Caddesi’nde bugün saat 05.00 sularında meydana gelen olayda, 4 katlı bir binanın önünde bulunan rögarda patlama sesleri duyuldu. Patlamanın sebebi henüz bilinmiyor ancak patlama sırasında binanın giriş katındaki dairenin duvarında hasar meydana geldi. Mahalle sakinleri, patlama sesiyle paniğe kapılarak durumu hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Olay yerine ulaşan polis ekipleri güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri patlamanın yaşandığı bölgede ve hasar gören dairede detaylı inceleme yaptı. İGDAŞ ve BEDAŞ ekipleri de olası bir risk oluşturmaması için gaz ve elektriği kesti. İGDAŞ ekipleri rögarda ölçümler gerçekleştirdi.

Mahalle sakini Engin Esin yaşadığı korkuyu şu sözlerle anlattı; “Tam saat 05.10’da bir ses duyduk ve aracın ön tarafında dumanlar yükseliyordu. Hemen panikle dışarı çıktık. Patlamanın rögarın içinden kaynaklandığını tahmin ediyoruz, duvar çöktü. Elektrik ya da doğalgaz patlaması olabilir diye düşünüyoruz. Neyse ki herhangi bir ölü ya da yaralı yok. Zaten alt kata yeni bir kiracı gelmişti, üst katta da kimse yoktu.”

Olayın sebebiği araştıran İtfaiye, İGDAŞ ve BEDAŞ ekiplerinin yanı sıra polis ekipleri de soruşturmayı sürdürüyor.