DEAŞ Terör Örgütü Üyesi İstanbul’da Yakalandı: Planladığı Eylem Önlenerek Malzemeler Ele Geçirildi

İstanbul'da eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı

İstanbul’da gerçekleştirilen bir operasyon, DEAŞ terör örgütünden bir yabancı teröristin yakalanmasıyla sonuçlandı. Operasyon, bahsi geçen teröristin planladığı sansasyonel eylem hazırlığının tespit edilmesi sonrası icra edildi. Yakalanan terörist, A.H. isimli şahıs, Bahçelievler’deki bir hücre evinde ele geçirildi. Yakınlarda yapılan aramalarda, 2 ruhsatsız tabanca, dolu şarjörler ve bomba yapımında kullanılabilecek tüp ve benzeri patlayıcı malzemeler de ele geçirildi.

Merve Tokaz isimli bir CNN TÜRK muhabiri, operasyon hakkındaki detayları aktardı. Operasyon sonucunda elde edilen bilgiler, yakalanan teröristin eğitimli bir DEAŞ mensubu olduğunu ortaya çıkardı. Teröristin dijital materyallerinde yapılan incelemeler sonucunda, terör örgütü tarafından militanlara yönelik bombalı düzenek hazırlama ve eylemler gerçekleştirme konularında özel eğitim verildiği belirlendi. Yakalanan malzemeler arasında teröristin planladığı eylemin gerçekleştirilmesinde kullanılabilecek patlayıcılar ve diğer unsurlar da bulunuyordu.

Operasyon, terör örgütlerinin Türkiye’deki faaliyetleriyle mücadele kapsamında gerçekleştirildi. Yakalanan teröristin, örgütün Türkiye’deki faaliyetleriyle bir şekilde bağlantılı olduğu düşünülmektedir. Bu operasyon, ülke içindeki güvenliği sağlama çalışmalarının önemli bir örneği olarak kaydedilmiştir.