DEAŞ Teröristleri Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde Kanlı Saldırı Gerçekleştirdi

İki silah ve araç bulundu

DEAŞ terör örgütünün iki üyesi geçtiğimiz pazar günü saat 11.40’ta Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne saldırmış ve duvara ateş açtıktan sonra 52 yaşındaki Tuncer Cihan’ı silahla vurarak öldürmüştü. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayda kullanılan Polonya plakalı Hyundai marka aracın Başakşehir Güvercintepe’ye gittiğini belirlemişti. Aracın plakasını tanıma sistemi ve güvenlik kamera görüntüleri aracılığıyla tespit edildiğinde ise 51 kişi gözaltına alınmıştı. Bu operasyon sırasında evde saklandıkları tespit edilen Rus D.T. ve Tacik A.K. isimli saldırganlar da yakalandı. Polis, saldırganlara aracı temin eden ve evi kiralayan 2 Tacik’in de aralarında olduğu 51 kişiyi gözaltına almıştı. İfade alınan 23 yabancı uyruklu kişi ise sınır dışı işlemleri için Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

Olayın ardından gözaltına alınanların tümü sağlık kontrolünden geçirildi. Şu anda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 3’ü Türk 28 kişinin ifade sorguları devam etmektedir. Polis, saldırıda kullanılmış olduğu düşünülen kurusıkıdan yapılmış bir tabancaya ait parçaları Bahçeköy’den Kemerburgaz’a uzanan yol kenarında bulmuş, dün aynı bölgede detaylı bir araştırma yürüterek tabanca ve diğer malzemeleri aramıştır. İkinci bir tabanca daha bulunan polis, tabancayı incelenmek üzere Kriminal Laboratuvarı’na götürmüştür.

Saldırganların kiliseye araçla geldikleri ve kaçarken kullandıkları Polonya plakalı otomobili bulmak için polis ekipleri geniş çaplı bir araştırma başlatmıştır. Teröristlerin yakalandığı bölge ve çevre mahallelerdeki kamera görüntülerini inceleyen ekipler, aracı Beylikdüzü’nde plakaları sökülmüş halde bulmuştur. Olay Yeri İnceleme ekipleri araç üzerinde detaylı bir çalışma yapmaktadır.

Ayrıca, iki teröristin Bahçelievler’deki bir restoranda suşi ustası olarak çalıştığı ve kilise çevresinde ayrı ayrı keşif yapmış oldukları tespit edilmiştir.