DEAŞ Üyesi Cemal A.Y. Yakalandı

Bombalı eylem hazırlığındaydı... DEAŞ’lı terörist Bağcılar'da yakalandı! Evde kılıç da ele geçirildi

Istanbul’da DEAŞ Terör Örgütü Üyesi Yakalandı

Istanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ’ın İstanbul’da eylem hazırlığında olduğunu tespit etti. Ekip, örgütün İstanbul’daki bağlantılarını izlemeye aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Suriye’de bomba yapımı ve terör saldırısı eğitimi alan DEAŞ’lı terörist Cemal A.Y.’nin üst düzey sorumlulardan gelen saldırı talimatı üzerine ülkemize kaçak yollarla giriş yaptığı belirlendi.

Ekipler, şüpheliyi olası bir saldırı öncesinde yakalamak için yoğun çaba harcadı. Bağcılar’da DEAŞ tarafından yerleştirildiği ve saklandığı adres belirlendi. Bu adres üzerine özel harekat destekli operasyon düzenlendi ve Cemal A.Y. bombalı terör saldırısı hazırlığında iken yakalanarak gözaltına alındı.

Evde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel içerikli doküman ve dijital materyal bulunurken, yatağının altında bir kılıç ele geçirildi. Cemal A.Y. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve “Terör Örgütü’ne Üye Olmak” suçundan tutuklandı.