Demirören Lisesi: Geleceğe Hazır!

Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor... Okul müdürü Ertoğan: Doğru lise seçimi çok önemli

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tercih Sürecine Hazır

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul 8’inci sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran’da gerçekleştirildi. Tercih dönemi 17 Temmuz’da sona erecek. Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, bu süreçte öğrenci ve velilere tercih sürecinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi ve okulun imkanları hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Özel müfredatı ile öğrencileri geleceğin dünyasına yapay zeka, robotik kodlama ve yazılım dersleri ile hazırlayan okulda 18 kişilik sınıflarda ders veriliyor. Ana dili İngilizce olan 3 yabancı öğretmenle 1 yıl hazırlık sınıfı bulunan ve 5 yıl eğitim verilen ücretsiz devlet lisesi, LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs veriyor.

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan tercih döneminde şunları belirtti: “Öğrenci ve veliler için çok heyecanlı aynı zamanda yıpratıcı bir süreç. Çünkü lise, öğrencinin geleceğiyle ilgili planlarının başladığı yerdir. O yüzden doğru lise tercihi ve seçimi çok önemli. Bu nedenle veliler okulları mutlaka görüp eğitim programıyla ilgili bilgi almalı.”

Öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Ertoğan, okulun Amerikalı ve İrlandalı hocalar tarafından verilen hazırlık eğitiminden, AP programının uygulanacağına kadar sunduğu imkanlara değindi. Ayrıca, lisede yurt dışı stajları ve çeşitli bilim ve matematik olimpiyatlarına katılım gibi fırsatların olduğunu aktardı.

Psikolojik danışman Metin Borahan tercih döneminde velilere ve öğrencilere yabancı dil programı olan okulları tercih etmeleri gerektiğini önerdi. Borahan, “Mutlaka yabancı dil programı olan bir okul tercih etmeleri gerekiyor. En az 2 dil öğrenebilecekleri programa gitmeleri gerekiyor. İleri derecede matematik, fizik çalışabilecekleri, siber güvenlik ve kodlama öğrenebilecekleri okullara gitmeleri gerekiyor” dedi.

Fizik öğretmeni Muammer Öztürk ise AP programının lisede uygulanmaya başlayacağını belirtti ve tercih sürecinde akademik ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgi edinmenin önemine değindi.

Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Murat Halıcı ise bilişim ve teknoloji konularında hedefi olan öğrencileri okullarına davet etti. Biyoloji öğretmeni Mustafa Şahin, tercih sürecinde velilere ve öğrencilere okulun fiziki şartları ve akademik çalışmaları hakkında bilgi vererek yön göstermeye çalıştıklarını belirtti. İngilizce öğretmeni Chole Current ise okulda öğrencilerin İngilizceyi aktif olarak kullandıklarını ve bu sayede dil becerilerini geliştirdiklerini paylaştı.