Demirören Medya Lisesi’nde Öğrenci Tercih Süreci Başladı

Uzmanlardan LGS tercihi tüyoları: Okulu görmeden karar vermeyin

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Tercih Süreci Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul 8’inci sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran’da iki oturum olarak gerçekleştirilmişti. Bu sürecin ardından Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan ve öğretmenleri, 17 Temmuz’a kadar devam edecek tercih döneminde öğrencilere ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Ertoğan’ın belirttiğine göre “Tercih dönemi öğrenci ve veliler için heyecan verici ancak zorlu bir süreçtir. Bu süreçte doğru tercih yapmak, öğrencinin geleceği için kritik öneme sahiptir. Velilerin okulları ziyaret edip eğitim programları hakkında bilgi almaları önemlidir. Biz okulumuzda, öğrencilerimize dil eğitimi, sosyal imkânlar ve yurt dışı olanaklar hakkında detaylı bilgiler sunuyoruz.”

Chole Current isimli İngilizce Öğretmeni ise lisedeki yabancı dil eğitimi hakkında şunları söyledi: “Okulumuzda öğrenciler, İngilizceyi oyunlar ve farklı aktivitelerle pratik yaparak öğreniyorlar. Bu sayede İngilizceyi aktif olarak kullanarak kendilerini daha rahat ifade edebiliyorlar. Ayrıca, okulumuzda ana dili İngilizce olan öğretmenler bulunmaktadır.”

Demirören Medya ve Teknoloji MTAL, yapay zekâ, robotik kodlama ve yazılım dersleriyle öğrencileri geleceğe hazırlayan özel bir müfredat sunmaktadır. Okulda 18 kişilik sınıflar ve 5 yıl eğitim verilmekte olup, LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs imkânı sağlanmaktadır.

Psikolojik danışman Metin Borahan tercih sürecinde yabancı dil programlarına önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Öğrencileri bilinmeyen bir geleceğe hazırladığımız için doğru tercihler yapmaları önemlidir. Yabancı dil eğitimi, matematik, fizik, siber güvenlik ve kodlama gibi alanlarda gelişim imkânları sunan okullar tercih edilmelidir” dedi.