Denizaltılar ve Korvetler: Deniz Gücümüzün Yükselişi

Yeni tip denizaltıların gurur günü




Deniz Platformları Teslim Töreni Yarın Aksaz Tersanesi’nde Gerçekleşecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da Katılımıyla Yarın Aksaz Tersanesi’nde Tören Düzenlenecek

Yarın Aksaz Tersanesi Komutanlığı’nda düzenlenecek olan Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni’nde, yeni tip denizaltı PİRİREİS hizmete girecek. HIZIRREİS denizaltısı bayrak çekme ve seyir deneyimlerine başlayacak, MURATREİS denizaltısı ise havuz donatım faaliyetlerine geçecek. Ayrıca, dünyada sınıfının en büyüğü olan 3000 tonluk denizaltı havuzu da törenle hizmete alınacak.

REİS Sınıfı Denizaltılar Yenilikçi Tasarımlarıyla Dikkat Çekiyor

REİS sınıfı denizaltılar, Türk donanmasındaki en gelişmiş denizaltılar arasında yer alıyor. Haziran 2005 tarihli Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararıyla başlatılan REİS sınıfı denizaltı tedarik projesi kapsamında, TCG PİRİREİS denizaltısı 2019 yılında denize indirildi. Yüksekliği 13.1 metre olan ve düşük sesli seyir yeteneğiyle öne çıkan REİS sınıfı denizaltılar, su altında 2 bin 13 ton deplasman yapabiliyor. Denizaltıda toplam 27 mürettebat görev yapıyor ve standart denizaltılardan 3 metre daha uzun olan 67.6 metre uzunluğunda tasarlandılar.

REİS Sınıfı Denizaltılar Mavi Vatan’a Güç Katıyor

Yarın gerçekleşecek törende HIZIRREİS denizaltısı seyir deneyimlerine başlarken, MURATREİS denizaltısı havuz donatım faaliyetlerine geçecek. Bu yeni tip denizaltıların, Mavi Vatan’da önemli bir güç olacağı ve Türk donanmasına katkı sağlayacağı bekleniyor. Ayrıca YAKIT 2-3-4 Akaryakıt Gemileri ile 3000 tonluk denizaltı havuzu da törenle hizmete alınacak.

TCG Kınalıada Korveti 136 Günde 19 Ülke Ziyareti Yaptı

Japonya seyrini tamamlayan TCG Kınalıada Korveti, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı ve Ertuğrul Fırkateyni’nin seyrinin 134. yıldönümü kapsamında İzmir’e döndü. 8 Nisan-21 Ağustos tarihleri arasında 136 günde 19 ülke ziyareti gerçekleştiren Kınalıada Korveti, bin 926 saat seyir yaparak 27 bin 280 deniz mili mesafe kat etti.