Denizbank Skandalı Ortaya Çıktı

İzmir'deki 'Seçil Erzan' vakasında yeni gelişme: 2 şüpheli daha adliyede

Dolandırıcılık Skandalı: Denizbank Şube Müdürü Yakalandı

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Denizbank şubesinin müdürü ve aynı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Şube Başkanı olan Hatice Ö., yüksek kar vaadiyle fon ve altın topladığı iddia edilen 4 iş insanı ve 3 kulüp yöneticisinden yaklaşık 250 milyon TL topladı. Ancak, paraları fona yatırmayan ve altın almayan Hatice Ö.’nün, paraları döviz bürosu sahibi Serkan Çelik’e gönderdiği ileri sürüldü.

Mağdurların polise şikayeti üzerine Hatice Ö. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Polis ekipleri, Hatice Ö.’nün evinde intihar girişiminde bulunduğunu tespit etti ve hastaneye kaldırıldı. Polis, Hatice Ö.’nün başında beklemeye başladı. Ancak, doktorlara göre ifade verecek durumda olmayan Hatice Ö., psikiyatri servisine yatırıldı.

Hatice Ö.’nün paraları gönderdiği iddia edilen döviz bürosu sahibi Serkan Çelik tutuklandı. Çelik, ifadesinde paraları dövize çevirdiğini ve iade ettiğini belirtirken suçlamaları kabul etmedi. Ayrıca, polis ekipleri döviz bürosu, Denizbank Bornova Şubesi ve belirlenen adreslerde arama yaptı.

Denizbank’ta yüklü mevduata sahip kişileri hedef alan Hatice Ö.’nün, banka personeli E.Y. ve döviz bürosu çalışanı A.A. da adliyeye sevk edildi. Şüpheliler suçlamaları reddederek rutin görevlerini yaptıklarını ifade etti. Skandalın boyutunun ise geniş olduğu belirtiliyor.