Denizlerdeki Av Yasağı Son Buldu, Balıkçılar İlk Mahsullerini Mezattan Sattı

Sezonun ilk hamsileri tezgâhta

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Balıkçılar, yasağın kalkmasıyla birlikte denize açılarak sezonun ilk balıklarını avladı. İlk avın ardından, İstanbul Gürpınar Su Ürünleri Hali’ne gelen balıkçılar, sezona ait ilk mahsulü mezat usulüyle satışa sundu. Mezatta satılan ilk hamsi, bir kasası için 2 bin 250 lira fiyatla alıcı buldu. Balıkçılar, eylül ayında hamsi, palamut, istavrit ve sardalya gibi dört çeşit balığın tutulmasını planladıklarını ifade etti.

Doğu Karadeniz’de yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar da “Vira bismillah” diyerek denize açıldı. Sezonun açılışı istavrit ile gerçekleşti ve ağlara az miktarda tirsi ve mezgit de takıldı. Sezon öncesinde 200 liraya satılan istavritin fiyatı, 100 liraya kadar düştü. Tezgahlarda mezgit 75, tirsi 100, çupra 200 ve zargana (sargan) ise 100 liraya satılıyor. Balıkçı Ahmet Çoğalmış, havaların soğumasıyla birlikte çeşitliliğin artacağını belirterek, “Havalar daha sıcak. Palamut sezonu bu sene zor geçebilir” şeklinde konuştu. Balıkçılar, verimli bir sezon geçirerek vatandaşlara uygun fiyatlı balık sunmayı hedefliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni av sezonunu balıkçılarla birlikte açarak mezata katıldı. Sabah saat 03.00’te Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçılarla buluşan İmamoğlu’na, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da eşlik etti. İmamoğlu, balıkçılarla birlikte yılın ilk açık artırmayı gerçekleştirdi. Bir kasa hamsi için 1200 TL’den başlayan mezatı, 1800 TL’ye kadar çıkarak satın aldı. Mezatın ardından hal içinde faaliyet gösteren bir lokantada balıkçı esnafına hitap eden İmamoğlu, bütün balıkçılara verimli bir sezon dileyerek Marmara Denizi’ndeki kirliliğe dikkat çekti.