Denizli Acıpayam’da Krom Madeni Göçüğünde 2 İşçi Hayatını Kaybederken, 1 İşçi Yaralı Kurtarıldı

Ölüm yolu: 2 ölü 1 yaralı

Denizli Acıpayam’da bulunan krom madeni ocağında, dün gece meydana gelen göçük sonucunda Maden Mühendisi Kadir Özer ve işçiler Rıfat Salman ve Mustafa Karahan toprak ve moloz yığını altında kalmıştır. Diğer işçilerin yardımıyla arkadaşlarını kurtarmak için çalışmalar başlatılmış ve sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Özer ve Karahan’ın cansız bedenlerine ulaşılmış, ancak Salman 4 saat sonra yaralı olarak kurtarılmıştır. Salman’ın durumu iyi olduğu bildirilmiştir.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “3 arkadaşımız göçük altında kaldı. Şükürler olsun ki bir arkadaşımızı göçük altından çıkardık, onu hastaneye götürdük ve sağlık durumu iyidir, bir sorun yoktur. Ancak diğer 2 arkadaşımızı kaybettik. Maden ocağı yaklaşık bin metre yatay seviyededir ve dışarı çıkan arkadaşlarımızın ifadesine göre, 3-4 metrelik bir göçük meydana gelmiştir. Tabii ki, bu detaylar incelemenin sonucunda ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

İlk incelemelerde, göçüğün vardiya değişimi sonrasında yaklaşık 1.5 kilometre ileride meydana geldiği belirlendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili olarak paylaştığı sosyal medya mesajında, “Acıpayam ilçemizde meydana gelen maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.