Denizli’de Kaybolan Faber Mermer Yöneticisinin Arama Çalışmaları Devam Ediyor!

Denizde kaybolan iş adamından 7 gündür haber yok... Olaydaki sır perdesi aralandı: Avukattan açıklama geldi

Denizli’de Faber Mermer’in Yönetim Kurulu Üyesi olan Yasin Cinkaya, 13 Aralık’ta saat 12.00 sıralarında Didim ilçesindeki marinadan ‘FBR’ isimli teknesiyle denize açıldı. Ancak bir süre sonra Cinkaya’dan haber alınamadı ve ailesi durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirdi. Akbük açıklarında yapılan arama çalışmaları sonucunda, Cinkaya’nın teknesi otomatik pilotta çalışır halde bulundu, ancak kendisi bulunamadı. Cinkaya’nın telefonu ve kişisel eşyaları da teknede bulundu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucunda, arama çalışmaları karadan, havadan ve denizden devam etmektedir.

Cinkaya’nın ailesinin avukatı Harun Ümit Eren tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Müvekkilimiz Yasin Cinkaya, 13 Aralık 2023 tarihinde Didim Marina’dan kendi teknesiyle denize açıldı ve en son eşi tarafından aynı gün saat 19.00 sıralarında telefonla görüşüldü. Ancak ne yazık ki aynı günün ilerleyen saatlerinde kendisinden haber alınamadı. 14 Aralık 2023 tarihinde ise balıkçılar tarafından Eşek Adası açıklarında sürüklenen Cinkaya’ya ait tekne fark edildi ve durum Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirildi. Tekne kıyıya çekilerek inceleme yapıldı, ancak Cinkaya’ya ulaşılamadı. Yapılan incelemeler sonucunda teknede herhangi bir adli olaya ilişkin bir delile rastlanmadı.”

Açıklamanın devamında ise şu değerlendirme yer aldı: “Cinkaya’nın cüzdanı, telefonu ve diğer kişisel eşyaları teknesinde bulundu. Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı detaylı incelemelerde şüpheli bir duruma rastlanmadı. Ancak oltaların toplu halde ve iğnelerin sökülmüş olması, elektronik çapanın kaldırılmış olması nedeniyle Cinkaya’nın denize düşerek kaybolduğu düşünülmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kurtarma çalışmaları karadan, havadan ve denizden aralıksız olarak devam etmektedir.”

Cinkaya’nın ailesi ise yanlış bilgilendirmelerle karşı karşıya kaldığını belirterek, arama çalışmalarının hala sürdüğünü ve bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Adli makamlar ise Cinkaya’nın denize düşerek kaybolduğu yönünde bir değerlendirme yaptı.