Denizli’de Yaşanan Cinayetin Şüphelileri Tutuklandı

Merve’yi öldürenlere müebbet istendi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yaşanan olayda, Yusuf Söylenmez (26) adlı bir kişi, kız arkadaşı Buse Simay Karakaya ile daha önce bir ilişkisi bulunan Hasan Söylemez (25) ile husumet nedeniyle parkta buluştu. Buluşma noktasına, Emircan Uyar (20), Muhammet Söylemez (20), Furkan Aygün (19), İsmail Bağlan (21), Tolga Gök (18) ve kız arkadaşı Buse Simay Karakaya’yı da yanında getiren Yusuf Söylemez, kuzeni Hasan Söylemez’i bıçakla elinden yaraladı. Hasan Söylemez, kaçarak bir markete sığındı. Yusuf Söylemez, elindeki pompalı tüfekle Hasan Söylemez’in peşinden giderek önce marketteki kasiyer Merve Acar’a (28) ardından Hasan Söylemez’e doğru ateş etti. Ne yazık ki, Merve Acar hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamadı.

Olayın ardından polis ekipleri, Yusuf Söylemez, Emircan Uyar, Muhammet Söylemez, Furkan Aygün, İsmail Bağlan, Tolga Gök ve Buse Simay Karakaya’yı yakalayıp gözaltına aldı. Gözaltına alınan 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

Acar’ın öldürülmesine ilişkin olarak Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı. 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Yusuf Söylemez hakkında ‘kadına karşı kasten öldürme’, ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Emircan Uyar, Muhammet Söylemez, Furkan Aygün, İsmail Bağlan, Tolga Gök ve Buse Simay Karakaya ise ‘kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.