Deprem Felaketinde Kızını Kaybeden Baba, Mezar Başında Acısını Paylaştı

En acı doğum günü... Kızının o çok istediği çikolatalı pastayı mezarına götürdü

Adıyaman’da, 6 Şubat depreminde eşi ve 4 kız çocuğunu kaybeden Mehmet Töken, kızı Gamze Nisa Töken’in 19. doğum günü öncesinde mezarına çikolatalı pasta yaparak ziyaret etti. Acı kaybının üzerinden neredeyse 4 ay geçmesine rağmen hala zor günler geçiren baba, kızının sevdiği çikolatalı pastayı mezar başına koydu ve Kur’an-ı Kerim okutturdu. Ancak gözyaşlarına hakim olamayarak çaresizliği yürekleri dağladı.

Eşini, 4 kızını ve 236 akrabasını kaybeden Mehmet Töken, çaresizlik içinde 5 yaşındaki oğlu Çınar ile yeniden hayata tutunmaya çalışıyor. Ancak kızının 19. doğum günündeki yokluğuna daha fazla dayanamadı. Kızının kendisine sorduğu “Baba doğum günümü kutlayacak mısın?” sorusuna, “Tabii ki kutlarım, ben senin babanım” dediğini hatırlatan baba, doğum günü için özel olarak istediği çikolatalı pastayı yapmaya karar verdi.

Ancak doğum gününde kimse kalmamıştı. Baba-kızın sözleştiği şekilde pasta da yapamamıştı. Mezarlıkta kızının doğum gününü kutlayan Mehmet Töken’in “Ağlamakla geldi, ağlamakla gitti. Benim ilk gözyaşlarım onun için döktüm” sözleri yürekleri burktu. Kızının okuyup optisyen olmayı planladığını söyleyen baba, deprem felaketinde hem çocuklarını hem akrabalarını kaybettiğini ve tek başına oğluyla kaldığını söyledi. Baba Töken’in çaresizliği, birlikte yanında olanlar da dahil herkesi duygulandırdı.