“Depremden etkilenen illerdeki konut ve köy evi inşaatları hızla devam ediyor”

Bakan Özhaseki: Hatay'da 32 bin 715 konutun ihalesini gerçekleştirdik

Türkiye’de depremler sonucu hasar gören illerin yeniden inşa edilmesi konusunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Dün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin sosyal medyada yaptığı paylaşıma göre, Hatay’daki afet konutları ve köy evlerinin inşaatı hızla ilerliyor. Toplamda, 220.066 konut ve 34.129 köy evi olmak üzere toplamda 254.195 konut üretimi planlanıyor.

Medeniyetler şehri olan Hatay’da, yerel mimariye uygun bir şekilde köy evlerinin yapımında aralıksız bir çalışmanın sürdüğü belirtiliyor. Toplamda 34.129 köy evi, sosyal donatı alanlarıyla birlikte inşa edilecektir. Şu ana kadar, 244 köyde ihale süreci tamamlanmıştır ve 6.847 köy evi ile 947 ahırın yapımına başlanmıştır.

Bakan Özhaseki, depremzedelere verdiği sözü tutacaklarını ve evlerini en kısa sürede teslim edeceklerini vurguladı. Ayrıca, Hatay’ın eski günlerine tekrar kavuşması için sağlam ve güvenli köy evlerinin tamamlanıp teslim edilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Depremden etkilenen illeri yeniden ayağa kaldırma konusu, ülkemizin önceliği haline gelmiştir. Bakan Özhaseki’nin konuya ilişkin paylaşımı, yapılan çalışmaların önemini yansıtmaktadır. Ülkemizin deprem tehlikesine karşı hazırlıklı olması ve afet sonrası hızlı bir toparlanma sağlaması için bu tür projelerin devam etmesi büyük önem taşımaktadır.