Depremzede Kemal Ateş, Sosyal Medyadan Bulduğu Kurtarıcılarıyla Buluştu

Depremzede kurtarıcılarıyla buluştu: Yüzleri değil sesleri tanıdık

Hatay’da depremde enkaz altında kalan Kemal Ateş, arama kurtarma ekibini sosyal medya üzerinden buldu. Yaptığı araştırmalar sonucunda SGDD-ASAM arama kurtarma ekibinin kendisini kurtardığını öğrendi ve Ankara’ya gelerek ekiple buluştu. Buluşmada, arama kurtarma köpeği Vira da yer aldı.

Depremin yaşandığı sırada Antakya’da kaldığını ve evinin enkazında anne ve babasını kaybettiğini anlatan Kemal Ateş, duygusal bir buluşmada yaşadıklarını paylaştı. Ateş, “Enkaz altında korkutucu ve endişe verici deneyimler yaşadım. Ümidim kaybolduğunda, bir el hayata bağlandım. Beni kurtaran bu ekip, yeni kardeşlerim olarak nitelendirdiğim insanlar oldu. 24 saatlik bir çabanın ardından kurtuldum. Tedavim sahra çadırında başladı, sonra Adana ve İstanbul’da devam etti. Hala tedavi sürecim devam ediyor, bu yüzden İstanbul’da yaşıyorum. SGDD-ASAM arama kurtarma ekibinin beni kurtardığını öğrendim. Sosyal medya üzerinden iletişim kurarak bir araya gelmek ve onları o korkulu gece değil, daha umutlu bir halde görmek istedim. Kurtarma anında yüzlerini hatırlamıyorum, ancak sesleri tanıdık geliyor” dedi.

Buluşmaya katılan arama kurtarma köpeği Vira da yer aldı. Enkaz altından çıkarmak için çabalarının sonucunu görmek, Murat Polat için duygusal bir anlam taşıdığını belirterek, “Kemal’i bu şekilde sağlam görmek duygusal bir an. Huzur verici bir buluşmaydı” diye konuştu. SGDD-ASAM Genel Koordinatörü İbrahim Kavlak ise 25 kişilik ekiple çalıştıklarını ve 30 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardıklarını söyledi. Kavlak, “İki yıl önce bir arama kurtarma ekibi kurduk. Bu ekip, depremde ne kadar önemli olduğunu kanıtladı. Arama kurtarma köpeklerimiz de önemli bir rol oynadı. Vira, Pan ve Zehir adlı üç köpekle diğer ekiplerin çalışmalarına da destek verdik. Ayrıca, birçok belediye ve kuruluş için arama kurtarma eğitimli köpekler yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.