Depremzedeler Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Memleketlerine Yolcu Edildi

Depremzedeler oy kullanmak için memleketlerine döndü

Kırıkkale Valiliği’nin koordinasyonuyla, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı öğrenci yurtları ve evlerde misafir edilen depremzedeler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turu için memleketlerine gönderildi. Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Hatay’a giden yaklaşık 145 depremzededen oluşan grup, AFAD tarafından karşılanan yol masrafları ile birlikte memleketlerine döndü.
Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, bugün itibariyle yaklaşık 145 depremzedeyi sorunsuz bir şekilde memleketlerine yolcu ettiklerini açıkladı. Başvuruları çağrı hatları üzerinden alındığını ve yine valilik tarafından transferlerinin sağlandığını belirterek, bu konuda hiçbir zaman aksama olmayacağının altını çizdi.
Kahramanmaraş’ta oy kullanacak olan Musa Sert, seçime katılacağını ve ilk turda olduğu gibi ikinci turda da aynı desteği vereceklerini belirtti. Devlet tarafından karşılanan taşıma ücretlerinin hiç kimseye maddi bir yük getirmeden, istedikleri yere götürdüğünü dile getirerek, seçim sonrasında ülke ve millet için hayırlı bir dönemin başlangıcının yapılmasını diledi.
İlk turda oy kullanamayan Nuriye Atçı, ikinci turda oyunu kullanmak için Osmaniye’ye gideceğini dile getirdi. Hatay’a giden Fikri Ersoy ise ilk turda gidemediklerini ancak ikinci turda oy kullanmak için yola çıktıklarını belirterek, umutlu olduklarını ve istedikleri adayın seçimleri kazanacağına inandıklarını ifade etti.