Depremzedeler ve Dar Gelirli Öğrenciler İçin Doğal Sivrisinek Kovucu Sprey Hazırlama Eğitimi Verildi

Sivrisineğe en doğal sprey

Eğitim Geriatri Ekolojik Tarım Turizm Vakfı (EGET) ve TED Üniversitesi, depremden etkilenen öğrencileri ve EGET bursu alan dar gelirli öğrencileri buluşturan Doğayla Yaşam Akademisi eğitim kampını düzenledi. Marmaris Turunç’ta gerçekleşen kampta, TED Üniversitesi bilim insanları ve EGET uzmanları, çevreci ve sürdürülebilir yaşam konusunda bilimsel ve pratik eğitimler vererek atölye çalışmaları yaptırdı. Gençlere, sivrisineklere karşı doğal bir formül de öğretildi: “250 ml suya (yaklaşık bir su bardağı) onar damla okaliptüs, nane ve lavanta yağı ile gliserin ekleyip çalkalayarak ve püskürtmeli bir şişeye koyarak doğal sivrisinek kovucu sprey hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde kimyasallardan uzak durmuş olursunuz.”

Uzmanlar, bu doğal ilacı kullanma yöntemleri hakkında şunları söyledi:
– Su, hidrosol (lavanta suyu gibi) veya alkol-su kullanarak yapabilirsiniz.
– Yağların özelliklerine ve analizlerine dikkat etmek önemlidir.
– Karışımı doğrudan cilde uyguladığınızda alerjik reaksiyonlara neden olabilir, bu yüzden cildinize sürmek isterseniz su yerine hidrosol (lavanta hidrosolü) tercih edebilirsiniz. Sık sık kullanmaktan kaçınmalısınız.
– Spreyi bulunduğunuz ortama veya kıyafetlerinize uygulayabilirsiniz.
– Spreyi buzdolabında saklayabilirsiniz.
– Sıkmadan önce iyice çalkalamanız gerekmektedir.
– Yağ damlacıklarının olmasının normal olduğunu unutmayın, eğer oluşmasını istemiyorsanız, alkol ve su ile karıştırabilirsiniz.