Depremzedelere Yardım Malzemelerinin Yanlış Kullanımı İddiaları Ortaya Çıktı

30 milyon lira değerindeki depremzedelere yardım kolisi ele geçirildi... Celal Yıldız tutuklandı

İlçede meydana gelen bir ihbar üzerine, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, depremzedeler için bölgeye gönderilen uluslararası yardım malzemelerinin yanlış şekilde kullanıldığını tespit etti. Yardım malzemeleri, koliler halinde bir depoda saklanarak parça parça satılmaktaydı.

İhbarın doğruluğunu teyit etmek amacıyla gerçekleştirilen baskında, Özerli Mahallesi’ndeki bir binanın alt katındaki depoya müdahale edildi. Bu operasyon sonucunda, koliler halinde birçok yardım malzemesi ele geçirildi. İddialara göre, 4 kişi bu malzemeleri depoda saklayıp satmaktaydı. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.

Soruşturmayı yürüten ekipler, ilçede Ocaklı, Kışla ve Çaylı mahallelerinde başka depolar belirledi. Bu depolara yapılan operasyonlarda da yardım malzemeleri bulundu. Celal Yıldız isimli şüpheli, saklandığı adreste gerçekleşen baskın sonucunda gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yıldız, tutuklandı.

Depolarda ele geçirilen 5 TIR yardım malzemesinin piyasa değeri yaklaşık 30 milyon TL olarak belirlendi. El konulan yardım malzemeleri ise ilçede bulunan çadır kentte yaşayan depremzedelere dağıtıldı. (DHA)