Derince Limanı’ndaki TMO Silolarında Meydana Gelen Patlama Sonucunda Yangın Çıktı

TMO silolarında buğday tozu patladı... 3’ü ağır 12 yaralı

Derince Limanı’ndaki TMO silolarında meydana gelen patlama sonucunda yangın çıktı. Kocaeli’nin Gölcük, Körfez ve Karamürsel ilçelerinden duyulan patlamanın ardından, sağlık, itfaiye, KBRN, AFAD ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Patlamada, 12 kişi yaralandı. Yaralılar vücutlarında yanıklar oluştuğu için hastaneye kaldırıldı. Patlama anı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Buğday tozu sıkışması nedeniyle patlama olduğunu düşünüyoruz. Güvenlik önlemlerimizi deniz ve karadan aldık. Konuyu uzmanlarımız detaylı inceledi ve buğday tozu sıkışması dışında herhangi bir emare bulunmadığını belirledi” dedi. AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, “Patlama sonucunda göçük altında kalan bir kişi kurtarıldı” denildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da hububatın yüklenip boşaltılırken toz sıkışmasının zaman zaman patlamalara neden olabileceğini söyledi. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yeni bir toz sıkışmasından kaynaklı patlama riski olmadığı düşünülüyor. 13 adet silo ve müştemilatında hasar oluştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, patlama sonucunda limanda bulunan gemilerde herhangi bir olumsuz durumun olmadığını bildirdi. Bakanlık, “Gemilerde yapılan kontroller sonucunda herhangi bir sorun tespit edilmedi. Nene Hatun Acil Müdahale Gemimiz ve şark römorkörümüz kalkışa hazır bekliyor. TMO silolarındaki patlamanın kıyıdan içeride olması nedeniyle KIYEM-3 botumuz olay yerinde hazır bulunuyor” ifadelerine yer verdi.