Dervişoğlu: Kadın Voleybol Takımı Başarısını Kutladı

Dervişoğlu'ndan CHP'ye katılan vekile tepki: Vefasızlara makam ve mevki vermişiz

IYI Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Voleybol Milletler Ligi’ndeki başarısını kutladı

İYI Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Voleybol Milletler Ligi’ndeki performansını övgüyle karşıladı. “Devam ettirdikleri muhteşem galibiyet serisinden dolayı Kadın Milli Voleybol Takımımızı tebrik ediyor, bize yaşattıkları gurur ve sevinç için partim ve milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diyen Dervişoğlu, “Kendi avaneleriyle bir öğle yemeğine gitmek için özel uçak kiralayanlar, gönüllerimizdeki yeri cihana sığmayan Cumhuriyet kadınlarını, bir karış koltuk mesafesinde 13 saat uçuranlar utansın” ifadelerini kullandı.

Sezgisel Yumuşama Politikalarına Eleştiri

Dervişoğlu, siyasetteki yumuşama tartışmalarına da değinerek, “Anlıyoruz ki anormallikleri kendilerine bile şaşırtıcı hale geldiğinden normalleşmeden bahsediyorlar. Buradan iktidar ve avenelerine sesleniyorum. Hodri meydan, haydi normalleşelim” dedi. Yargı, emniyet, jandarma ve devletin diğer kurumlarındaki cemaat ve tarikatları temizlemeye çağıran Dervişoğlu, Türk milletinin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, Türk vatandaşlığını politik araç olarak kullanmaktan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

Parti Değişikliklerine Tepki

Dervişoğlu, İYI Parti’den istifa ederek CHP’ye katılan Antalya Milletvekili Aykut Kaya’yı eleştirerek, “Suçu, hep kendimizde ve tercihlerimizde aradık. Şimdi de aynı noktadayız. Onlarca liyakat sahibi arkadaşımız sorumluluk üstlenmek üzere görev beklerken, bu sorumluluğu taşıyamayacak vefasızlara makam ve mevki vermişiz” diye konuştu. Dervişoğlu, parti değişikliği yapan siyasetçilerin tutumunu eleştirerek, “Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir” dedi.

Terörle Mücadelede Milli Güvenlik Ön Planda

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’nin, Suriye’nin kuzeyinde düzenleyeceği yerel seçimlere ilişkin endişelerini dile getiren Dervişoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için varoluşsal bir kriz kaçınılmaz olacaktır” ifadelerini kullandı. Terör örgütünün varlığını meşrulaştırmaya çalıştığını belirten Dervişoğlu, Türkiye’nin milli güvenliğinin ciddi şekilde tehdit altında olduğunu vurguladı. Türkiye’nin Suriye politikasını gözden geçirmesi gerektiğini belirten Dervişoğlu, Türkiye’nin terörle mücadelesinde ulusal çıkarları ön planda tutması gerektiğini ifade etti.