DEVA Partisi lideri Babacan: “Seçimi helalinden kazandık”

Babacan'dan 15 vekil göndermesi: Kimseye en ufak bir borcumuz yok

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin seçimlere helalinden kazançla girdiğini açıkladı. Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP’den istenilen 15 vekili hatırlatmasına cevap vererek, “Bizim kimseye borcumuz yok, anamızın ak sütü gibi helalinden kazandık. Bugün seçimi helalinden kazanmış, başı dik, alnı açık 15 milletvekilimiz var. Evet seçimi kazanamadık, bunun için gereken özeleştiriyi de muhasebeyi de yapmaktan kaçınmayacağız. Biz hiç kimsenin hakkını yemedik” dedi.

İYİ Partiden istifa eden Aytun Çıray da, Akşener’in “pişmanım” sözlerine tepki göstererek, “15 vekil pişmanlık değil, gurur madalyasıdır” ifadesini kullandı. Seçim pazarlığı iddialarını da dile getiren Çıray, “İster yapacağı seçim pazarlığına, ister AK Parti ile bir anayasa müzakeresine mazeret olarak kullanıp küçültmeseydi, keşke böyle yorumlamasaydı” şeklinde konuştu.

Kurultay’da genel idare kuruluna giren İstanbul milletvekili Buğra Kavuncu ise, Akşener’in CHP’den istenen vekillerle ilgili sözlerini yorumladı. “CHP 15 vekili vermemiş olmasaydı daha çok kavgalı mücadele edecek, seçime sokulmadığımız için belki YSK önünde toplanacak, farklı bir mücadele sergileyecektik” diyen Kavuncu, Akşener’in sözlerinin CHP’ye değil, İYİ Parti’ye yönelik eleştiri olduğunu savundu.