Devlet Bahçeli ve DEM Partisi Arasındaki Diyalog Devam Ediyor

Bahçeli’den Öcalan’a çağrı... Terör örgütünü tasfiye et

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Partili yöneticilerle tokalaşarak başlayan adımlarının devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Uzattığım el hesapsız bir eldir. Uzattığım el samimi ve iyi niyetli bir eldir. Uzattığım el Türkiye’de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim tebliğidir” şeklinde konuştu.

Bahçeli, dün Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Yeri gelir elimi uzatır müşterek ve milli değerlerde toplanma çağrısı yaparım. Ancak bu elin yanlış şekilde yorumlanmasını ve açılan kolların ihanetin aracı olarak kullanılmasını asla kabul etmem. Terörün her çeşidini reddetmek ve yok etmek konusunda kararlıyız.”

Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli’nin açıklamalarına tepki göstererek, “Terör örgütünü devlet tasfiye eder. Terörün bittiğini de devlet ilan eder!” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da Bahçeli’nin çıkışına cevap verirken, Öcalan’a tecridin kaldırılması gerektiğini belirterek, “O zaman tecridi kaldırın, Öcalan’ın ne diyeceğini hep beraber izleyelim” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ise “Cumhurbaşkanı’na, Devlet Bahçeli’ye, barış meselesinde gönül indiren herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.