Devlet Bahçeli: Ziya Gökalp Sempozyumu’nda Vatan ve Millet Sevgisi Vurgusu.

Bahçeli Gökalp’in sözüyle seslendi: Türklerle Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde gerçekleştirilen “Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu”nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Ziya Gökalp, düşünceleriyle karmaşaya meydan okumuştur. Onun şu sözleri önemlidir: ‘Türkler ile Kürtlerin birbirini sevmesi, her iki taraf için hem dini hem de siyasi bir görevdir. Kürtleri sevmeyen Türk gerçek bir Türk değildir. Türkleri sevmeyen Kürt ise gerçek bir Kürt değildir.’ Biz tarih derslerimizi titizlikle aldık. Kimse bizimle vatanseverlik ve millet sevgisi hizmetinde yarışmaya kalkışmasın. Bu tür söz düellosu ve siyasi oyunlarla uğraşanlara izin vermeyiz. Vicdanlarını makam karşılığında satanları asla hoş karşılamayız. Yesevi’nin öğretilerini benimser, Yunus’un mesajlarını ileter, Mevlânâ’nın hoşgörüsünü gösteririz; ancak hainlere karşı kararlı ve sert bir duruş sergileriz. Bu kategoriye girenler, sağduyulu yaklaşımımızı yanlış anlamamalıdır. Ulusal barış ve siyasi istikrar adına sınırları ihlal etmekten kaçınanlara uyarımızdır. Milli sanayimize saldıran tetikçilerin boşuna çaba sarf ettiğini bilmelidirler. Gece gündüz düşmanla mücadele ederek milli görevlerimizi yerine getiririz.”

“TUSAŞ saldırısı: Kanlı mesajın ayaklarımızın altında çiğnendiği olaydır. Gazze’yi ülkemize taşımaya çalışıyorlar. TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısı, PKK/YPG/PYD’nin kimlerin kontrolünde olduğunu göstermiştir. PKK, Türklerin, Kürtlerin hatta her canlının düşmanıdır. Bölücü terör örgütü PKK’nın destekçileri, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın BRICS zirvesine katıldığı gün, bizim tarihi çıkışımızın ardından Türkiye’ye terör baronlarının talimatıyla kanlı bir mesaj gönderdiler. Bu kanlı mesajı ayaklarımızın altında ezmekte kararlıyız. Bin yıllık kardeşliğimiz kaderimizdir. Gerçek halkçı Türk siyasetinde MHP öncüdür.”

“Sempozyumun sonunda Bahçeli’ye TASAV Başkanı İsmail Faruk Aksu tarafından çift başlı kartal motifi hediye edildi. Bahçeli, programın sonunda genel merkezde Ziya Gökalp sergisini ziyaret etti.”