Devlet Bahçeli’den Göç ve İsveç Hakkındaki Açıklamalar

MHP Lideri Bahçeli: Biz Fransa’ya benzemeyiz

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, göç konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, göç olgusunun tüm ülkeler için zorlu bir sınav olduğunu ve dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiğini vurgulayarak, “Telaşa kapılmadan önlem almalı, taşkınlıklara prim vermeden dikkatli olmalıyız” dedi. Düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirten Bahçeli, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde dönüşlerinin, Türkiye’nin politikasının ana fikir ve felsefesi olduğunu ifade etti.

Bahçeli, Fransa’da yaşanan olayların Türkiye’ye sıçrama ihtimalinden bahsedenlere ve provokatif eylemlerde bulunanlara dikkat çekerek, Türkiye’nin Fransa gibi olmadığını ve kirli emellerle kaosa sürüklenemeyeceğini söyledi. Herkesin akıllı olması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Vatandaş İsveç’e sıcak bakmıyor” şeklinde konuştu.

İsveç’in NATO’ya katılma sürecinin karmaşık ve belirsiz olduğunu belirten Bahçeli, Türkiye’nin iade talebinde bulunduğu PKK’lı ve FETÖ’cüleri hala teslim etmediğini ve Kuran-ı Kerim’in yakılmasına izin verilmesinin de skandal bir durum olduğunu dile getirdi. Bahçeli, Türkiye’nin İsveç hakkında vereceği kararın milli çıkarlar ve haklarla örtüşmesi gerektiğini söyleyerek, hükümetin pozisyonuna destek vereceklerini ifade etti. Türk milletinin, İsveç’in mevcut durumuyla NATO’ya girişine sıcak ve olumlu bakmadığını da belirtti.