Dijital Dönüşümün Geleceğe İz Bırakan Buluşması: Turkcell Geleceği Yazanlar Platformu 10. Yıl Programı

Emine Erdoğan: Teknoloji okuryazarı olmalıyız

Turkcell Geleceği Yazanlar Platformu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Davut Gül’ün eşi Gülden Gül ve birçok programcının katılımıyla İstanbul’da düzenlenen “10’uncu Yıl Programı” ile kutlandı.

Programda konuşan Emine Erdoğan, “Geleceğin yazılmasında genç kızlarımızın ve kadınlarımızın rol almaları, ülkemizin gelişmesi için yapılan çabalara katkı sağlayacak bir adımdır. Özellikle siber güvenlik alanında, kadın çalışan sayısının artırılması ve kadınların sektörde daha fazla varlık göstermeleri için farkındalık yaratma önemlidir. Dijital dönüşüm, insanlığa daha önce sahip olmadığı birçok değerli imkanı sunmaktadır. Bilgiye daha kolay erişim imkanı sağlayarak eşit fırsatlar sunmaktadır. Eskiden ayılarca süren ilim tahsilini artık avuçlarımızın içinde yapabilmekteyiz. Kütüphanelere açık erişim, dijital müzeler ve uzaktan eğitim gibi olanaklar, cinsiyet temelli kısıtlamaları ve bariyerleri aşmayı kolaylaştırmaktadır” dedi.

Emine Erdoğan, “Sanal alem için de gerçek dünyadaki suçlar ve hak ihlalleri için yaptığımız gibi altyapı kurmalı, teknoloji okuryazarı olmalı ve savunma mekanizmalarını güçlendirmeliyiz. Bu alanda aldığınız eğitim, kişisel veri korumasından aile ve toplumsal değerlere kadar her alanı içine almaktadır. Siber güvenliği sağlamak için kadınların rol model olması büyük önem taşır. Kadın eli değen dijital dönüşümün, daha vicdanlı bir geleceğe ve daha güvenli bir sanal aleme katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan, “Teknolojik gelişim, varmak istediğimiz hedefin aracıdır. Teknolojiyle ilişki kurarken değerlere ve erdemlere dikkat etmeli, bilginin keşif yolculuğuna çıkarken vicdanımızı sabitlemeliyiz. Sanal dünyanın esiri olmadan özgürlüğün kapılarını aralamamız dileğiyle” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise, genç kadınların ekonomik hayata katılımını desteklemek amacıyla finansal okuryazarlık ve kadınların ekonomik güçlenmesi seminerleri düzenlediklerini belirtti. Bakanlığın özel sektör işbirliği ile yürüttüğü “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesiyle mühendis olmak isteyen kız öğrencilere destek verdiklerini söyledi.

Programda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde “Siber Güvenliğin Süper Kadınları” ve diğer programlarda yer alan yazarlar tarafından yazılan “Siber Güvenlik El Kitabı” tanıtıldı.