“Dilan Polat ve Diğer Tutukluların İstanbul Silivri’deki Cezaevine Gönderilme Süreci ve Cezaevi İçindeki Yaşam”

Dilan Polat-Engin Polat çiftinin lüks hayatına cezaevi limiti... Kediciklere komşu oldular

12 kişinin tutuklandığı ve Dilan Polat ile Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu bu kişiler, güvenlik sebepleriyle İstanbul Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne gönderildi. Dilan Polat, cezaevinde Adnan Oktar’ın “kedicikleri” ve terör örgütü üyesi kadınlarla aynı bölümde kalmaktaydı.

Dilan Polat, üst aramasından geçirildikten sonra karantina koğuşuna alındı ve kardeşi Sinem Sıla Doğu ile aynı dosyadan tutuklanan Nilgül Yılmaz da ona eşlik etti. Yorgun görünen Dilan Polat, cezaevine kabul işlemleriyle ilgili olarak memurlara çocuklarıyla nasıl görüşebileceğini sordu. Dilan Polat’a haftada 10 dakika telefon görüşmesi yapabileceği, ayda 3 kez kapalı görüşe çıkabileceği ve bir kez açık görüşte ailesiyle görüşebileceği söylendi. Ayrıca, Dilan Polat’ın 6 yaşından küçük oğlunu yanında tutabileceği de belirtildi. Ancak Dilan Polat, duyduklarına üzüldü ve gözyaşlarını tutamadı. Cezaevi personeli, “Çocuklarınızın iyi olduğuna dair haberler var, endişelenmeyin” diyerek moral vermeye çalıştı.

Dilan Polat’ın daha önce açıkladığı gibi günlük harcamasının 750 bin TL olduğu biliniyor. Cezaevinde harcayabileceği miktar ise haftada sadece 2 bin 500 TL ile sınırlı. Cezaevindeki mahkumlar, ailelerinin yatırdığı paranın sadece haftada 2 bin 500 TL’sini kantinde harcayabiliyor. Kantinde para kullanılmıyor. Kişi, istediği şeyi bir gün önceden yazdırarak ertesi gün teslim alıyor ve alışverişin ücreti cezaevi hesabından düşüyor. Dilan Polat ve kardeşi Sinem Sıla Doğu, kısa bir sohbetin ardından ilk geceyi uyuyarak geçirdi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Polat çifti ve aile üyelerine ait 27 şirkete kayyım atanması talebinde bulundu. Başsavcılık, şirket çalışanlarının mağdur edilmemesi gerektiğini gerekçe olarak belirtti.

Ancak Dilan Polat ve kardeşi pijamalarını getirmediği için kıyafetleriyle uyumak zorunda kaldılar. Dilan Polat, cezaevine sadece bir adet palto, üç adet tişört, bir adet manto, iki adet pijama takımı, iki adet hırka, bir adet spor ayakkabı, dört adet pantolon ve etek, bir çift kışlık ayakkabı, iki adet elbise, bir adet iskarpin, bir adet eşofman, bir kol saati, dört adet gömlek, bir adet içlik ve iki adet kazak getirebilecek. Buna ek olarak, Dilan Polat’ın soruşturmanın ikinci evresinde gözaltına alınan Mustafa Özalp ve Uğurcan Ayyıldız da tutuklandı.

Dilan Polat’ın en ilgilendiği hak, cezaevinde eşlere tanınan açık görüş hakkı oldu. Dilan Polat’a, istemesi halinde Marmara İnfaz Kurumu’nda bu haktan faydalanabileceği söylendi. Engin Polat ve Dilan Polat’ın bu hakkı kullanması durumunda buluşma imkanları olduğu belirtiliyor.