Dilan ve Engin Polat Davasında Son Durum

Dilan ve Engin Polat 'kara paradan' ilk kez hakim karşısında... Eşiyle ilgili soruya böyle cevap verdi: Yalan, hiçbir şekilde yapmaz

Dilan ve Engin Polat Tahliye Edildi

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlarından haklarında dava açılan Dilan ve Engin Polat ile birlikte 4’ü tutuklu 28 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Davanın tutuklu sanıkları Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün, duruşma salonunda hazır bulundular. Ayrıca, tutuksuz diğer sanıklar Dilan Polat, Sıla Doğu ve Can Doğu da duruşmaya katıldılar.

Tahliye edilen Dilan Polat, “Kara para aklama” ve “Vergi kaçırma” suçlarından gözaltına alınmış ve avukatlarının başvurusu sonucu 9,5 ay sonra 19 Ağustos’ta serbest bırakılmıştı.

Dilan Polat, takipçilerinden Fetih Suresi’ni okumalarını istediği Instagram kanalında dini mesajlar vermeye devam ediyor.

Mahkemede Engin Polat, ailesinin yönettiği şirketlerin kazançlarının yasal olduğunu savunarak, “İtibarımız, ailemiz, hayatlarımız paramparça oldu” dedi. Kimlik tespiti sırasında işsiz olduğunu belirten Engin Polat, lise mezunu olduğunu ve herhangi bir gelirinin olmadığını ifade etti.

Engin Polat, iddiaları reddederek, “Tanık beyanları dışında somut delil bulunamamıştır. Şirketlerimizin tarafımıza verilmesini talep ediyorum” dedi.

Sezgin Polat da suçlamaları reddederek, “Bu aileden örgüt çıkmaz, kara para çıkmaz. Bize işimizi gücümüzü geri verin, bizler kendimizi toparlamaya çalışalım” diyerek beraatini talep etti.

Duruşma, tutuklu sanıkların salondaki savunmalarıyla devam ediyor.

Bu video ilginizi çekebilir: