“Dışişleri Bakanı Fidan, İslamofobiyle Mücadele İçin Uluslararası İşbirliğini Güçlendiriyor”

Bakan Fidan, Irak, Suudi Arabistan ve Mısırlı mevkidaşları ile görüştü

Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasına göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün (20 Temmuz) Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud ve Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeler sırasında, bugün Stokholm’deki Irak Büyükelçiliği’nin önünde yaşanan talihsiz Kur’an-ı Kerim saldırısı ve Avrupa’da giderek artan İslam karşıtlığı ve dinimize yönelik nefret suçları hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi ve ortak tedbirlerin alınması konusunda fikir birliğine varıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, uluslararası camiaya bu tür aşağılık saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgularken, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın da bu tür olaylara karşı güçlü bir tepki göstermesi gerektiğine işaret etti. Ayrıca, İslam karşıtlığına ve dinimize yönelik nefret suçlarına karşı koordineli bir şekilde hareket edilmesi, bu tür saldırıların önüne geçmek açısından önemli bir adım olacak.

Görüşmeler, ülkemizi ve İslam dünyasını hedef alan ayrımcılık ve saldırıları durdurmak amacıyla ortak bir çaba sergileme konusunda mutabakata varıldığını gösteriyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, uluslararası toplumu bu konuda duyarlı olmaya ve İslam düşmanlığına karşı tedbirlerin hızla alınmasına çağırdı. Bu tür saldırıların sadece bireysel bir olay olarak değerlendirilmemesi gerektiği, genel olarak İslam’a karşı bir düşmanlık atmosferi yaratıldığı gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı.