Dışişleri Bakanlığı’nın Yeni Dönemi: Fidan Göreve Başladı

Dışişleri’nde Hakan Fidan dönemi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde gerçekleştirilen değişikliklerin en dikkat çekeni, Dışişleri Bakanlığı’nın yenilenmesi oldu. İlgili açıklamanın Cumartesi günü yapılmasının ardından, Dışişleri Bakanlığı’nda devir teslim töreni düzenlendi ve Mevlüt Çavuşoğlu, 13 yıl MİT Başkanlığı yapan Hakan Fidan’a görevini devretti. Törene, çok sayıda gazeteci ve bakanlık çalışanı da katıldı.

Mevlüt Çavuşoğlu, devir teslim töreninde yaptığı açıklamada, görevini büyük bir şerefle Fidan’a devrettiğini belirterek, ailesi, bakanlık çalışanları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Törende kısa bir konuşma yapan Hakan Fidan ise, Çavuşoğlu ile yaptıkları yakın mesaiyi hatırlatarak, yapılan çalışmaların takdir edildiğini ifade etti.

Fidan, görevinde bağımsızlık ve milli irade vurgusu yaparak, devletin her türlü etki alanından bağımsızlığı ve milletin iradesinin egemenliği esasına dayanan milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı’nın sorumluluğunu alarak, devletin ve milletin bütünlüğü, güvenliği ve refahı için mümkün olan her türlü gayreti göstereceğini belirtti.

Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı’nda acil olarak atılacak adımların da önemli olduğunu belirterek, büyükelçi atanması, NATO zirvesinde Türkiye’nin kararı, Suriye ile normalleşme süreci ve ABD ile ilişkilerin düzenlenmesi gibi konuların öncelikli olduğunu ifade etti.

Öte yandan, İngiltere’nin eski Türkiye Büyükelçisi ve MI6 Başkanı Richard Moore, Hakan Fidan’ın Dışışleri Bakanı olarak atanması nedeniyle sosyal medya hesabından bir tebrik mesajı yayınladı. Ancak, Fidan adına açılan hesabın sahte olduğu anlaşıldı ve birçok Twitter kullanıcısı Moore’u uyarmak zorunda kaldı.

Sonuç olarak, Türkiye’nin dış politika vizyonu için önemli bir yere sahip olan Dışişleri Bakanlığı’nın yenilenmesi, atılacak adımların belirlenmesi açısından büyük bir görev üstleniyor. Hakan Fidan, bu görevi layıkıyla yerine getireceğine olan inancımız tamdır.