Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Çocuk Kaybolması

Narin Güran'ı arama çalışmaları 13. gününde: Amca adliyeye sevk edildi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, Kur’an kursundan çıktıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için devam eden arama çalışmaları 13’üncü gününde sürüyor. “Soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca S.G., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.” Olay, 21 Ağustos’ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde meydana gelmişti. Küçük Narin’in Kur’an kursundan çıkıp evine dönmemesi üzerine ailesi endişelenmiş ve önce kendi çabalarıyla aramış, ardından jandarmaya haber vermişti.

Bölgeye önemli bir ekip sevk edilmişti. Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü gibi birçok birim yanı sıra diğer arama kurtarma ekipleri de bölgede yer almıştı. Ayrıca kaybolduğu saatlerde yaklaşık 150 aracın sorgulandığı, mahallede ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldığı bilgisi de paylaşıldı. Bugüne dek 12 bin 565 aracın arandığı, 130 kişinin ifadesine başvurulduğu, 32 bin 952 kişinin kontrol edildiği, 7 iz takip köpeği ve 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldığı açıklandı.

Kaybolmadan önceki son görüntüleri de paylaşıldı. Okulun güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Narin’in arkadaşlarıyla birlikte yürüyüp ardından ayrılarak evine doğru gittiği görüldü. Ancak arama çalışmaları sırasında çevrede, Narin’e ait olmadığı belirlenen iki farklı çocuk terliği bulunması dikkat çekti. Soruşturma kapsamında ise Narin Güran’ın ağabeyi E.G. gözaltına alındı ancak serbest bırakıldı.

Soruşturma devam ederken, bu sefer Narin’in amcası ve kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan S.G. gözaltına alındı. Yapılan DNA testlerinde, S.G.’nin aracından alınan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleştiği belirtildi. S.G. jandarmadaki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edildi.