Diyarbakır’da Arazi Anlaşmazlığı Silahlı Kavgaya Dönüştü: 9 Kişi Hayatını Kaybetti

200 dönüm kana bulandı... 9 ölü 2 yaralı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı kırsal Serçeler Mahallesi’nde, Taş ve Alyamaç aileleri arasında 200 dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Maalesef, olayda 9 kişi hayatını kaybetti ve 2 kişi de yaralandı. İhbar üzerine, çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi, olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastanelere kaldırıldı. Yaralıların olduğu hastanelerde de polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bu bölgede daha önce, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen ve uzun süreli silah seslerinin cep telefonu kamerası ile kaydedildiği öne sürülmüştü. Kavganın, buğday ekili arazide çıkan yangın sonrası başladığı ortaya çıktı. Yangın, geniş bir alana yayılmış, bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri müdahale etmiş ve yangın kontrol altına alınmıştı. Soğutma çalışmaları devam ederken, jandarma helikopteri havadan su atarak yardımcı olmuştu. Ayrıca, ekipler metal dedektörüyle arazide mermi aradılar.

Diyarbakır Valiliği tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada şunlar söylendi: “İki aile arasında, geçmişte yaşanan arazi anlaşmazlığına dayalı husumet nedeniyle bu sabah silahlı kavga meydana gelmiştir. Olaya karıştığı değerlendirilen araç ve içindekilerinin yakalanması yönünde çalışmalar devam etmektedir. Olayda kullanılan silahlar ele geçirilmiş olup, güvenlik güçlerimizce karadan ve havadan geniş çaplı güvenlik önlemleri alınmıştır.”

Bu üzücü olayda, Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş ile Alyamaç ailesinden Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybetti. Alyamaç ailesinden M.A. ve A.A.’nın hastanedeki tedavileri ise sürüyor.