Diyarbakır’da Düğün Salonunda Gerçekleşen Silahlı Saldırıda Damat ve Çocuk Yaralandı

Düğünde damada kurşun yağdırıp elini kolunu sallayarak kaçtı! O anlar kamerada

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde yer alan bir düğün salonunda yaşanan olay, akşam saatlerinde gerçekleşti. Damat A.E. ve gelin salona giriş yaparken, şüpheli Selahattin Aktaş belinden çıkardığı tabancayı kullanarak ateş etti. Olay esnasında panik yaşayan davetliler kaçmaya çalışırken, A.E. 8 kurşunla yaralandı ve aynı zamanda düğünde bulunan 10 yaşındaki E.K. de bacağından yaralandı. İhbar üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve A.E. ile E.K. hastaneye götürüldü.

Olayın cep telefonu görüntüsü ve güvenlik kamerası kaydı ortaya çıktı. Görüntülerde damat ve gelin fotoğraf çekilirken arkadan gelen Selahattin Aktaş’ın ardı ardına ateş ettiği görüldü. Kurşunlar damat A.E’ye isabet etti ve yerde yığılırken, diğer davetliler panik içinde kaçışmaya başladı. Olay sırasında seken bir kurşun, E.K. adlı çocuğa da isabet etti.

Güvenlik kamerası kayıtlarında saldırganın salona girip çıkması da görüntülendi. Aktaş, saldırıdan hemen sonra tabanca ile kaçmaya çalışırken, davetlilerin peşinden koştuğu görüntülendi. Daha sonra yaralanan damat, davetliler tarafından taşınarak hastaneye götürüldü.

Saldahattin Aktaş, olaydan 5 saat sonra İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yakalandı. Yakalandığı sırada üzerinde saldırıda kullanıldığı düşünülen tabanca da bulundu.

Olayla ilgili yapılan araştırmada, Aktaş’ın yaklaşık 1 yıl önce evlenmek istediği ancak olumsuz bir yanıt aldığı gelinle akraba olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen Aktaş, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ameliyata alınan damat A.E.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Soruşturma ise devam ediyor.