Diyarbakır’da Kaybolan Narin Güran

Amca tutuklu Narin nerede... 15 gündür tek bir iz yok, her taşın altına bakılıyor 

Diyarbakır Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran’a dair bilgiler geliyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde yaşayan ve 21 Ağustos’ta Kuran kursuna giden Narin Güran çıkışta evine dönmedi. Ailesi bu durum üzerine önce kendi imkanlarıyla kızlarını aradı. Ancak sonuç alınamayınca babası Arif Güran, durumu aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarmaya bildirdi.

Arif Güran’ın ihbarı üzerine bölgeye Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekât timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi’nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Kaybolduğu saatlerde yaklaşık 150 aracın sorgulandığı bilgisi paylaşıldı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar arandı. Şimdiye kadar toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri de bulundu. Okulun güvenlik kamerası görüntülerinde, Narin’in arkadaşlarıyla yürüdüğü ve evine doğru gittiği yer aldı.

Arama çalışmaları sonucunda Narin Güran’a ait olmayan iki farklı çocuk terliği bulundu. Soruşturma kapsamında Narin Güran’ın abisi E.G. (18) kolundaki izler nedeniyle gözaltına alındı. Ancak yapılan incelemeler sonucunda serbest bırakıldı.

Aynı zamanda Narin’in amcası ve mahallenin muhtarı Salim Güran da gözaltına alındı ve tutuklandı. Uzmanlar, durum hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Hukukçular, suç şüphesi bulunsa da kesin bir tespit gerektiğini vurguladı.

Savcılar ve uzmanlar, konu hakkında detaylı incelemeler ve soruşturmalar yapmaya devam ediyorlar.