Diyarbakır’da Kaybolan Narin Güran Hala Aranıyor

DNA izi arandı... Narin’in ağabeyine Adli Tıp’ta inceleme

Diyarbakır’da Kaybolan Narin Güran’ın Aranması Devam Ediyor

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları hala devam ediyor. Narin’in gözaltındaki ağabeyi E.G. üzerinde yapılan incelemeye dair Adli Tıp raporu da soruşturmayı yürüten savcılığa ulaştı.

Jandarma ekipleri, aile mensupları ve komşuların bilgisine başvurarak araştırmalarını sürdürüyor. Ağabey E.G.’nin kolu üzerindeki ısırık izlerinin dikkat çekmesiyle başlayan süreç Diyarbakır’dan İstanbul Adli Tıp Kurumu’na kadar uzandı. E.G.’nin çekingen tavırları ve çelişkili ifadeleri şüphe uyandırdı ve gözaltına alındı.

E.G.’nin kolundaki izlerin incelenmesi için iki ayrı kurul oluşturuldu. İlk olarak diş izleri ile ilgili yapılan incelemede, izlerin E.G.’ye ait olduğu belirlendi. Ancak ağabeyine veya Narin’e ait olup olmadığı konusunda net bir tespit yapılamadı. Ardından, Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından yapılan ikinci incelemede, E.G.’nin kolundaki izlerde DNA bulgusuna rastlanmadı.

Narin’in babası Arif Güran, kızlarının kaybolduğu 21 Ağustos günü jandarmaya başvurarak ihbarda bulundu. Bu ihbar üzerine geniş çapta bir arama çalışması başlatıldı. Toplamda 500 nüfuslu Tavşantepe Mahallesi’nde 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ve 11 bin dönümden fazla alan tarandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamasına göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişinin Narin’in ağabeyi E.G. olduğu belirlendi. E.G. sorgulandıktan sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından serbest bırakılan E.G., ailesinin yanına döndü.

Narin’in amcası Ali Rıza Güran, ağabey E.G.’nin kendini ısırdığını iddia ederek şunları söyledi: “Çocuğumuz çok duyarlı ve temiz bir çocuk. Herhangi bir şüpheniz olmasın. Kendisine zarar verecek biri değil. Çocuğu tekrar Diyarbakır’a getirmişler ama yine gözaltında.”