Diyarbakır’da Kayıp Çocuk: Narin Güran’ın Durumu

Arama çalışmalarında 17. gün geride kaldı... Narin bu kez derede arandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’a dair güncel gelişmeler

21 Ağustos’ta Kuran kursuna giden Narin Güran’dan bir daha haber alınamamıştı. Bugüne kadar yapılan arama çalışmalarında toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve 32 bin 952 kişi kontrol edildi. Ayrıca 7 iz takip köpeği ve 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Narin’in kaybolduğu gün okulun güvenlik kamerasına yansıyan son görüntüleri, 21 Ağustos’ta 15.15’te görüldü. Aynı gün ailesinin evine 3 kilometre ve ertesi gün ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği bulundu fakat ailesi tarafından bu terliklerin Narin’e ait olmadığı belirtildi.

Narin’in ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemede izlerin Narin’e ait olup olmadığı netlik kazanamadığı için serbest bırakıldı. Bunun üzerine Narin’in amcası Salim Güran gözaltına alındı ve alınan DNA örneklerinin Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirtildi.

Arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’dan gelen özel ekip ve Ankara’dan gelen özel ekip koordineli bir şekilde çalışarak mahallenin çevresini 8 kez aradı ancak Narin’e dair bir iz bulunamadı.

Çalışmaların 17. gününde Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, Eğertutmaz Deresi’nde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. İz takip köpekleri ve dalgıç ekipler, dere kenarında uzun süren arama çalışmaları gerçekleştirdi ancak henüz sonuç alınamadı.